Dit zijn de trends bij het huren van een auto op vakantie

Recente data uit de autoverhuurindustrie toont aan dat de voorkeuren van reizigers bij het huren van een auto veranderen. Daarover schrijft Reisnieuws.nl

Een noemenswaardige trend is de toegenomen vraag naar huurauto’s door Nederlandse vakantiegangers in Australië, met een stijging van 220%. Dit wordt op de voet gevolgd door Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, met een toename van respectievelijk 218% en 74% vergeleken met vorig jaar.

Qua kosten was IJsland in 2023 het duurste land om een auto te huren, met een gemiddelde dagprijs van €116,33. De Faeröer Eilanden en Namibië volgden met dagtarieven van respectievelijk €103,25 en €95,74.

Daarentegen was Brazilië de meest budgetvriendelijke bestemming, met een gemiddelde huurprijs van €24,60 per dag, gevolgd door Servië en Bulgarije. Hierdoor was een huurauto in IJsland vijf keer duurder dan in Brazilië.

Over het algemeen betaalden Nederlandse huurders in 2023 minder dan het jaar ervoor. Volgens Tjeerd Kramer van EasyTerra daalden de gemiddelde huurprijzen met 15,7%, wat de eerste daling sinds de coronaperiode aanduidt.

Populaire autokeuzes waren kleine modellen zoals de Volkswagen Polo of Seat Ibiza, goed voor ongeveer 30% van de gehuurde auto’s. Compacte modellen zoals de Ford Focus en Volkswagen Golf waren eveneens populair, terwijl mini-auto’s zoals de Fiat Panda op de derde plaats stonden.

Ondanks de verschillen in prijzen en voorkeuren, bleven Spanje en Portugal de voornaamste bestemmingen voor Nederlandse autohuurders in 2023, met de meeste huurauto’s in Alicante (Spanje) en Faro (Portugal).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven